Author Topic: Avira engine not working in universal AV cloud  (Read 1547 times)

Offline m m

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Kudos +0/-0
Avira engine not working in universal AV cloud
« on: March 09, 2017, 07:51:37 AM »
Avira engine not working in universal AV cloud. Avira engine in virustotal detect semples but universal AV cloud not detect with Avira engine.

Offline hendy

  • SecureAPlus Developer
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 303
  • Kudos +13/-0
Re: Avira engine not working in universal AV cloud
« Reply #1 on: March 13, 2017, 10:48:38 PM »
The scan timing difference between the two may be the cause of the different scan result.
As you know the malware signatures are updated very fast. For example, a file that one day ago was not detected as a virus, can suddenly marked as a virus today.

To help us to improve this, could you send the sample malware to: https://secureaplus.secureage.com/Main/submit_malware.php?

Thanks and regards,
Hendy

Offline m m

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Kudos +0/-0
Re: Avira engine not working in universal AV cloud
« Reply #2 on: March 15, 2017, 12:43:51 PM »
Thanks for the quick response. But my opinion is that the avira engine does not work. This is the old eicar semple https://www.virustotal.com/bg/file/275a021bbfb6489e54d471899f7db9d1663fc695ec2fe2a2c4538aabf651fd0f/analysis/1489587783/ Avira engine in universal AV must have a definition for this, but does not have     
]=http://rgho.st/7GgQWHCw4.view]
« Last Edit: March 25, 2017, 12:29:19 PM by m m »

Offline m m

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Kudos +0/-0
Re: Avira engine not working in universal AV cloud
« Reply #3 on: March 15, 2017, 12:58:33 PM »
It is better to check the Avira engine in universal AV, because it does not detect anything at all.